Eötvös József gitárművész és a MIPRO

Eötvös József Gitárművész2013. Március 25.-én Eötvös József gitárművész, a hatalmas sikert aratott, a The Beatles zenekar “Please, Please Me” című lemezének 50. évfordulójának tiszteletére a Magyar Állami Operaházban színpadra állított “Beatles 50″című táncos-zenés esten előadott  Leo Brouwer – Beatleriana című gitárra és zenekarra írt művének feldolgozásával.

A koncerten újszerű hangosítási megoldással kísérleteztünk. A cél az volt, hogy mindenféle átszerelés és kábelezés nélkül erősítsük ki a klasszikus gitár hangját a zenekar melletti jobb halhatóság érdekében. Megoldásként egy Mipro MA-808-as aktív akkumulátoros PA rendszert használtunk egy beépített MRM-70-es típusú vezeték nélküli vevővel, a gitár hangját pedig egy Mipro ACT-20T vezeték nélküli mikro adóval, amelyre egy MU-23d miniatűr kondenzátor kapszulát szereltünk küldtük el a hangosítási rendszerhez. Az összeállítás megbízhatóan, zaj nélkül, kitűnő hangminőségben működött a koncert teljes ideje alatt. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb rangos eseményeken bizonyíthatnak a MIPRO termékek Eötvös József oldalán.

Eötvös Józsefről:
“Átiratai olyan zenei különlegességek, amelyeket a világon egyedül ő játszik gitáron. Az átiratok megjelentek kottában és saját kiadásként CD-n is. Elsőként J. S. Bach: Goldberg Variációk átirata jelent meg, melyet a kritikusok az évszázad átirataként üdvözöltek.”
Eötvös József hivatalos honlapja: http://eotvos.net