MIPRO hírek

ÚJ gyári bemutató videó – MA-708PA

Új gyári bemutató videó készült az MA-708PA mobil hangosítási rendszerről. Terméklap hivatkozás a cikk végén. (tovább…)

Letölthetők a 2015-ös termékkatalógusok

Megérkeztek a MIPRO 2015-ös termékkatalógusai. Bennük számos újdonsággal és hasznos technikai információkkal.

A katalógusok az alábbi hivatkozásokon érhetők el:

Új ACT-300 és ACT-700 szériás adók!

Az extrém működési idejükről (20 óra) hírhedt ACT-300-as és ACT-700-as szériás kézi és zsebadóink immáron tartozék újratölthető lítium-polymer 18500-as akkumulátorral szerelt változatban is elérhetők.
Új referenciát fogalmazott meg a MIPRO az adó működési idő specifikációk világában azzal, hogy az új ACT-32TC, ACT-32HC, ACT-72TC és ACT-72HC adók egyetlen AA méretű akkumulátor használatával 12 órán át működnek egy töltési ciklusban. (tovább…)

MIPRO / FBT FOH – Malájzia EduCity

Egy figyelemreméltó hangrendszer installáció leírást találtunk a proaudio-central oldalán. A telepítés helyszíne Malájzia EduCity komplexuma, amely a helyi felsőoktatás csomópontjaként funkciónál. A rendszer építés és telepítés a malájziai CSA Marketing cég munkáját dicséri. (tovább…)

MTG-100 Tour Guide rendszer bemutató videó

Új gyári videóval bővült a MIPRO hivatalos YouTube oldala. Ezúttal az MTG-100-as digitális idegenvezetői és tolmács rendszert ismerhetjük meg belőle. A termékcsalád több szempontból is a piacon egyedülálló funkciókkal és paraméterekkel rendelkezik. További részletes termékinformációk a cikk végén található hivatkozásra kattintva érhetők el. (tovább…)

MIPRO mobil hangosítás termékbemutatókhoz

A bábolnai IKR Agrár Kft., egy MIPRO MA-101c típusú mobil hangosítási megoldást választott  termékbemutatóinak támogatásához. A hangosítási rendszer kíméli az előadó hangszálait és segíti a hallgatóság számára  az információ befogadását. (tovább…)

Itt a nyár! Vidd ki az edzést a szabadba!

Itt a nyár! Remek megoldásaink vannak fitneszedzők, animátorok, strandok számára amelyekkel nincs akadály, hogy akár egy parkban, vagy vízparton tartsanak edzéseket, foglalkozásokat vagy szórakoztató programokat. Nagy teljesítményű hangosítási rendszereink 6 órás töltési idő után, akár 8 órán keresztül is működnek akkumulátorról, külső áramforrás nélkül. (tovább…)

MIPRO mobil hangosítások egyházi felhasználása

Egyre több közösség választja egyházi felhasználási célokra a MIPRO mobil hangosítási rendszereket. Nem véletlenül, hiszen könnyű, megbízható, akár 10 órán keresztül működik akkumulátorról és egy kissebb templom esetén, sokszor egyszerűbben meg lehet vele oldani a beltéri hangosítási feladatokat, mint a telepített hangrendszerekkel. Nem beszélve arról, hogy akár kültéren is lehet használni és nem feltétlenül kell megőrzés nélkül a templomban sem hagyni az eszközöket az üzemórákon kívül. (tovább…)

MIPRO – “Outstanding Distributor 2013” díj

Ezúton is szeretnénk megköszöni hazai viszonteladó partnereinknek az együttműködést, és vásárlóinknak MIPRO termékekbe fektetett bizalmát.

MIPRO Dsitributor Award


Musik Messe 2014 – MI-909 digitális IEM rendszer

Néhány nap múlva kezdődik a 2014-es Frankfurti Musik Messe Show és a MIPRO egy igazi nagy durranással lepi meg a piacot. Bemutatkozik az MI-909-es digitális vezeték nélküli fülmonitor rendszer!
A megszokott egyszerű és felhasználóbarát kezelőfelület mellé az MI-909 igazán impozáns szolgáltatásokkal és magas szintű digitális technológiával  lett felszerelve. (tovább…)

MIPRO vezeték nélküli rendszerek a Dékelet-Ázsiai játékokon!

Miközben a világ túlnyomó része a Szocsi Téli Olimpiai Játékokra készült, 11 délkelet-ázsiai ország részvételével megrendezésre került a 27. Délkelet-Ázsiai Játékok (SEA) is. A December 11.-én, Mianmari, Naypydaw városának,  Wunna Theidiki Sport Stadionjában, közel 30 ezer néző részvételével lezajlott nyitó és záró ceremónián a MIPRO cég biztosította a rendezvény fő vezeték nélküli rendszereit. (tovább…)

Drótnélküli nap – 2014. március 4.

2014. március 4.-én 11:00 kezdettel, a „Club 202 Live Music Hall” helyszínen (1116 Budapest, Fehérvári út 202.) a hazai hangmérnök kerekasztal non-profit szervezésében kerül megrendezésre, a „Vezeték nélküli rendszerek felhasználása, mérése és felhasználási területei” elnevezésű pro-audio szakmai happening. A MIPRO Magyarország is jelen lesz az eseményen, melyen a szakmai programok után lehetőségünk nyílik személyes beszélgetésre és tapasztalatcserére is. (tovább…)

Friss, új MIPRO MA-100 videó

Bemutatkozik a MIPRO MA-100 mobil hangosítási rendszer, a szabadtéri események ideális hordozható hangosítási megoldása. Tömege kevesebb, mint 2 kg. Beépített 1 vagy 2 csatornás vezeték nélküli mikrofon vevőegység, USB lejátszó rögzítő. Referencia: Gellérthegyi Pálos Sziklatemplom és Fogadóközpont – A Tisztulás útja zarándoklat. (tovább…)

Boldog Karácsonyt és Sikeres Új Esztendőt !

A frissen elkészült MIPRO vállalati bemutatkozó videóval kívánunk minden meglévő és jövőbeli partnerünknek, látogatónknak Békés Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt! Találkozunk 2014-ben! (tovább…)

MIPRO MA-505 mobil PA bemutató videó

Egy újabb videóval bővült a MIPRO termékválasztékot bemutató gyári videók sora. A 2013-as Frankfurti MusikMesse kiállításon bemutatott MA-505 típusú akkumulátoros mobil hangosítás a legfrissebb szereplő. A kevesebb, mint 9 kg tömegű mobil PA akár két csatornányi vezeték nélküli vevővel, CD/USB lejátszóval vagy SD/USB lejátszó-rögzítővel bővíthető. (tovább…)

MIPRO MA-303 akkumulátoros hangosítás bemutató videó

A legújabb hivatalos MIPRO videó remekül bemutatja az MA-303-as mobil akkumulátoros hangosítási rendszerben rejlő lehetőségeket. Akár 2 csatornányi vezeték nélküli mikrofon vevővel és USB felvevő/lejátszóval szerelt változatot is választhatnak vásárlóink. (tovább…)

A Rákóczi Néptáncegyüttes MIPRO mobil hangosítást választott !

Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozott a MIPRO felhasználók táborához a Rákóczifalvai Rákóczi Néptáncegyüttes. Választásuk egy MA-707 típusú CD játszóval bővített mobil PA rendszerre esett. Bízunk benne, hosszú éveken keresztül, sok örömüket lelik a kiválasztott MIPRO hangrendszerben. (tovább…)

Jani J. Szentkirályi és a MIPRO ACT-300 gitár szett

“Az elmúlt hétvégén használtam először koncert körülmények között a MIPRO ACT-300-as Wireless rendszert és meglepődtem! 10-es skálán 10-et ért el a cucc. Zajmentesen ugyanazt a ‘sound’-ot hozta mint a kábeles megoldás és a legfontosabb az, hogy nem szakadozott a hang és nem késett rohangálás közben sem!!! Megbízható kütyü. (tovább…)

MIPRO hangrendszerek előadóknak

MIPRO hangosítás üzleti célokra

MIPRO MA-202 mobil hangosítás üzleti felhasználásra is: Tovább a terméklapra…


Zumba – Szabadság – MIPRO

Egyre népszerűbb ága a Fittnesznek a Zumba. A MIPRO mobil hangosítási rendszerek segítségével immáron semmi akadálya, hogy az edzéseket szabadban, vízparton és egyéb extrém helyeken tartsák meg a jobbnál-jobb  hazai Zumba edzők.

zumba_mipro


MIPRO a Gellérthegyi Pálos Sziklatemplomban

sziklatemplom-miproA MIPRO MA-100du kétcsatornás mobil hangrendszer és a MIPRO ACT-30H kéziadó sikeresen bizonyított a budapesti Pálos Sziklatemplom által szervezett és Böjte Csaba testvér gondolatai mentén felépített, a parancsolatokon alapuló 15 stációból álló Gellért-hegyi zarándokút hordozható hangosítási rendszereként. A zarándokút különös élményt ad a város zajában lelki nyugalomra vágyó híveknek és érdeklődőknek, köszönhetően az állomások Csaba testvér által megfogalmazott üzenetének, és a gyönyörű, látnivalókban gazdag útvonalnak. A program a jövőben rendszeresen megszervezésre kerül, további részletekről a Sziklatemplom honlapján tudnak tájékozódni az érdeklődők.

Információk a Sziklatemplomról: www.sziklatemplom.hu


MIPRO vezeték nélküli rendszerek a digitális átállás után

Sok helyről lehetett már hallani, hogy változások fognak történni a frekvencia szabályozásban, miszerint 2015 június 17.-től csak digitális televízió állomások üzemelhetnek Magyarországon is. Azonban az analóg-digitális átállás ennél korábban megtörténhet, a jelenlegi tervek szerint 2013 október 31.-ig. Mivel a 800MHz-es digital divident sávot a mobilszolgáltatók fogják használni (itt azért esélyes, hogy a 821-832MHz közötti duplex sáv a vezeték nélküli mikrofon rendszerek számára szabadon használható lesz), és a DVB-T állomások az UHF sávban, a 470-790MHz-es tartományban fognak üzemelni egy kis odafigyelést igényel a jövőben a vezeték nélküli mikrofon rendszer kiválasztása. (tovább…)

MIPRO megoldások fitnesz edzőknek

Ismerje meg a MIPRO fitnesz termeknek és edzőknek szóló hangosítási megoldásait! Igény szerinti személyes bemutatási lehetőség.

MIPRO Fitness & Aerobic

MIPRO mobil hangrendszerek


Vin Diesel MIPRO-ba tolta…

…a szöveget…Fast & Furious 6 A Fast & Furious 6 Fülöp-szigeteki sajtó bemutatóján a film széria főhőse és a stáb többi megszólaló szereplője MIPRO ACT-7 szériás vezeték nélküli mikrofon rendszerekbe beszélt.

A 2013-as nyár egyik várható kasszasikere, hamarosan a hazai mozikban is látható. Addig néhány kép a sajtótájékoztatóról és a hivatalos trailer itt az oldalon. Irány a mozi!

 

 

ACT-7 sorozat terméklapok • Trailer megtekintése a YouTube-on


Új digitális rendszer – analóg árban

Mipro ACT-828 előlapA MUSIK MESSE 2013 kiállításon immáron élőben is bemutatkozott a MIPRO új generációs digitális vezeték nélküli mikrofon családja, az ACT-800. Két vevő egység az 1 csatornás ACT-818 és a 2 csatornás ACT-828 és az ACT-80H kézi és ACT-80T zsebadó alkotják a sorozat darabjait. Új digitális diverzitásos vételi technológia és immáron 256-bites titkosítás került az új termékekbe. Illetve az előd sorozat, az ACT-80 szolgáltatásai is a rendszer részét képezik, mint a színes VFD kijelző, a digitális RF feldolgozó áramkör, a DigitnamicPlus™ dinamika/zajszűrő áramkör és a 10 beépített zajzár és 10 mikrofon kapszula beállítással ellátott SmartEQ DSP. Lehetőségünk van az opcionális RCS2.NET szoftver segítségével komolyabb rendszertervezéseket a számítógépen keresztül elvégezni és 64MHz használható sávszélesség áll a rendelkezésünkre. Minden technikai paraméter mellett a legizgalmasabb dolog a rendszerek ára, mert a gyártó előzetes jelzése szerint az ACT-800-as széria a felsőkategóriás analóg rendszerekekkel fog versenyezni árban. Bízunk benne, hogy hamarosan pontosabb árinformációkkal szolgálhatunk. Addig is ajánljuk az érdeklődők figyelmébe az ACT-800-as széria termékleírását honlapunkon.

ACT-818 terméklap ACT-828 terméklap • ACT-80H terméklapACT-80T terméklap


MIPRO Katalógusok 2013

Mipro mikrofon katalógus 2013Örömhír, hogy letölthetők, illetve online lapozgathatók, immáron oldalunkon is a MIPRO 2013-as termékújdonságait és választékát tartalmazó termékkatalógusai. Bennük az új digitális vezeték nélküli sorozat, az új ACT-7 család és további remek termékek. Felhívjuk figyelmét, hogy a katalógusban található termékek nem mindegyike szerepel a hazai forgalmazási programban, de egyedi igény esetén mindegyik termék beszerezhető. Javasoljuk Önnek, hogy a mikrofon katalógus utolsó részében található antenna megoldásokat és a hozzájuk tartozó felhasználási sémákat is böngéssze át. Egy kiegészítő antenna, vagy elektronika használata, még a legmostohább körülmények között is segítséget jelenthet a rádiófrekvenciás jel zavarmentes továbbításában.

Abban az esetben, ha felkeltette egy termék az érdeklődését, amelyet nem talál meg a honlap termékkatalógusában kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, hogy  további ár és szállítási információkkal szolgálhassunk Önnek az adott típussal kapcsolatban.  Jó szórakozást kívánunk a termékkatalógus böngészéséhez!

A vezeték nélküli mikrofon katalógus innen tölthető le: MIPRO Wireless katalógus 2013 (PDF)
A PA katalógus pedig innen: MIPRO PA katalógus 2013 (PDF)
Online lapozgatás (Flash Player szükséges): MIPRO katalógusok 2013


Eötvös József gitárművész és a MIPRO

Eötvös József Gitárművész2013. Március 25.-én Eötvös József gitárművész, a hatalmas sikert aratott, a The Beatles zenekar “Please, Please Me” című lemezének 50. évfordulójának tiszteletére a Magyar Állami Operaházban színpadra állított “Beatles 50″című táncos-zenés esten előadott  Leo Brouwer – Beatleriana című gitárra és zenekarra írt művének feldolgozásával.

A koncerten újszerű hangosítási megoldással kísérleteztünk. A cél az volt, hogy mindenféle átszerelés és kábelezés nélkül erősítsük ki a klasszikus gitár hangját a zenekar melletti jobb halhatóság érdekében. Megoldásként egy Mipro MA-808-as aktív akkumulátoros PA rendszert használtunk egy beépített MRM-70-es típusú vezeték nélküli vevővel, a gitár hangját pedig egy Mipro ACT-20T vezeték nélküli mikro adóval, amelyre egy MU-23d miniatűr kondenzátor kapszulát szereltünk küldtük el a hangosítási rendszerhez. Az összeállítás megbízhatóan, zaj nélkül, kitűnő hangminőségben működött a koncert teljes ideje alatt. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb rangos eseményeken bizonyíthatnak a MIPRO termékek Eötvös József oldalán.

Eötvös Józsefről:
“Átiratai olyan zenei különlegességek, amelyeket a világon egyedül ő játszik gitáron. Az átiratok megjelentek kottában és saját kiadásként CD-n is. Elsőként J. S. Bach: Goldberg Variációk átirata jelent meg, melyet a kritikusok az évszázad átirataként üdvözöltek.”
Eötvös József hivatalos honlapja: http://eotvos.net


ACT – avagy a MIPRO hatása a hangtechnikai iparágra

ACT=Automatic Channel Targeting.
Ezt az infravörös jelátvitelen alapuló technológiát a MIPRO fejlesztette ki és szabadalmaztatta, még 2001-ben. A MIPRO volt az első gyártó, aki a technológiát kihasználva képes volt a vezeték nélküli adót és vevőt egyetlen gombnyomással automatikusan szinkronba hozni. Ez a funkció ma már egy más gyártók (Shure, Sennheiser, AKG, AT stb…) által is használt alapfunkció, de 2001-ben senki más nem rendelkezett a technológiával a MIPRO-n kívül.

 Az ACT előnyei:
– Nincs manuális frekvencia hangolás, szemben az olcsó hagyományos rendszerekkel

– Egyszerű pontos és gyors frekvencia állítás mechanikai hibák nélkül

– Amint egyszer beállítottuk a frekvenciát az eltárolódik memóriába és egészen addig ott is marad, ameddig meg nem nyomjuk az ACT gombot újra, amellyel egy új hangolási parancsot adunk ki. Kikapcsolás után sem felejti el az adó a beállított értéket.

Az ACT üzembehelyezése:
1. Meg kell nyomni az ACT gombot a vevőn a funkció aktiválásához
2. Az ACT képes kézi adót vagy zsebadót max. 30 cm-es távolságra kell helyezni a vevő infravörös portjától.
3. Voila! Az adó és a frekvencia automatikusan szinkronizálódik.