MIPRO vezeték nélküli rendszerek a Dékelet-Ázsiai játékokon!

Miközben a világ túlnyomó része a Szocsi Téli Olimpiai Játékokra készült, 11 délkelet-ázsiai ország részvételével megrendezésre került a 27. Délkelet-Ázsiai Játékok (SEA) is. A December 11.-én, Mianmari, Naypydaw városának,  Wunna Theidiki Sport Stadionjában, közel 30 ezer néző részvételével lezajlott nyitó és záró ceremónián a MIPRO cég biztosította a rendezvény fő vezeték nélküli rendszereit. Az audio rendszer vezeték nélküli mikrofonokat, vezeték nélküli fülmonitor rendszerekből és intercom rendszereket tartalmazott.

A SEA Játékok az ázsiai nemzetek legnagyobb sporteseménye 1969 óta. 11 ázsiai ország, közel 5000 atlétája vesz részt rajta, 37 sportágban.

“Minden vezeték nélküli rendszer a MIPRO-tól származik. A legújabb antenna rendszerek tökéletes jel továbbítási minőséget biztosítanak, ami kiemelten fontos egy ilyen nagy területű sportesemény esetében. A vételi távolság és a jel stabilitás a legnagyobb kihívás; a legrövidebb távolság a pálya és a keverő állások között 150 méter, miközben a leghosszabb több, mint 350 méter,’ – mondta Daniel Ku a MIPRO senior technikai konzultánsa.

Két csoportnyi vezeték nélküli mikrofon rendszert használtak a ceremóniákon. Az első 5 darab ACT-828-as két-csatornás digitális vevőegységet – egyet amely tartaléknak volt beállítva, egy AD-707-es antenna elosztót és kettő AT-90w  antennát tartalmazott. 2 darab ACT-80H kéziadót használtak a rendezvény ceremónia mesterei. 2 darab BC-100-as határfelület mikrofonból, ACT-80T zsebadóból és MM-202-es hattyúnyak mikrofonból álló rendszer működött Mianmar miniszterelnökének hangjának hangosítására és egy MU-53HN fejmikrofonnal összekapcsolt ACT-80T zsebadó a játékvezetőknek. Minden mikrofon mellé, egy csatorna tartalékként volt lefoglalva.

A második vezeték nélküli rendszer 6 darab ACT-74-es 4-csatornás analóg vevőegységet tartalmazott – egy redundánsat, egy AD-707a antenna elosztót és 2 darab AT-90w antennát. Ezeket kiegészítendő, 16 darab ACT-70H kézi-adós mikrofon állt a felszólalók, a Mianmari Olimpiai bizottság elnökének és a meghívott előadók rendelkezésére.

Egy ekkora rendezvényen nagyon fontos a műsorvezetők, énekesek és a több ezer résztvevő számára, hogy megfelelően monitorozva hallják a zenét és a releváns instrukciókat egyaránt. Emiatt a MIPRO vezeték nélküli monitor rendszere nagyon fontos szerepet játszott. A rendezvény közben 8 monitor csatornáról gondoskodott 8db MI-808T adóegység. Az interferencia elkerülése érdekében, 4 darab adó kimeneti jele egyesítve lett egy AD-808-as antenna közösítőn keresztül.

Az előadások nagy területű elhelyezkedése miatt, az MI-808T eredeti 100mW-os kimeneti teljesítménye nem lett volna elegendő, ezért az AD-808-as egy AD-90A négyteljesítményű jelerősítőhöz lett csatlakoztatva, így megemelve a kimeneti teljesítményt 1W-ra. Kiegészítésként, hogy a nagy számű előadót egy időben kiszolgálják, a hangmérnökök 2db AT-100 cirkulálisan polarizált irányított antennát is felhasználtak, hatásosan csökkentve az antenna polarizációs veszteségét, az optimális jelminőség eljuttatására a helyszínre. Ez lehetővé tette, hogy több, mint 400 monitor vevőt és fülhallgatót használhassanak az előadók.

‘A MIPRO vezeték nélküli mikrofonok és antenna rendszerek ideális kombinációt nyújtanak, a problémamentes előadáshoz, kitűnő hangminőség és vételi stabilitás mellett,” tette hozzá Mr Ku. “A hang csapat összes tagja nagyon elégedett volt az eredménnyel!”

 


Forrás: ProAudio-Central.com | Fényképek: MIPRO Taiwan